Hajk med t.ex vandring

Hajk

Vad är hajk. Jo en hajk är kortare övernattning (1-2 nätter) med färd, t.ex. vandringshajk, paddlingshajk eller cykelhajk. Oftast sover man utomhus.

Och Ersboda scoutkår hajkade ofta. En gång per termin med miniorscouoterna, 2 gånger per termin med juniorscouterna och patrullscouterna hade två längre hajker fredag-söndag.

Miniorerscouterna sov inomhus och junior sov en gång inne och en gång ute/termin. Patrullscouterna sov ute, i vindskydd eller militärtält.

Vi åkte flera gånger till Buberget och åkte skidor med både junior och patrullscouter, sov över i militärtält och hade det kallt men mysigt.

Ett minne från en skidhajk. Vi hade en ny ledare från Stockholm, kom från Söder och hade varit som han själv sa ledare i scoutkår med inomhusscouting. Han sa han var en äkta statsbo som inte gör några utflykter. Vi skulle utse vem som skulle vara skidvakt i respektive backar. Han hade stapplat ut från uthyrningen av slalomutrustning, men sa han kunde vara vakt i stora backen.

Ja ok, tänkte vi andra, det enda han ska göra om det händer något är att kalla på hjälp. Jag följde med och visade honom backen. Och.....

där stod jag med lång näsa, när han kastade sig ut i backen tillsammans med två scouttjejer. Han var duktigare än oss andra ledare tillsammans.