Resa ger erfarenhet

Resor

Vi har rest mycket och till många länder. Förr bilade vi och tältade. Lettland, Litauen, Estland, Tyskland, Belgien, Luxenburg, Holland,  Finland, Norge, en liten bit in i Frankrike och så Sverige förstås.  Olika länder olika år.

Sista åren vi tältade blandade vi tält med stugor och hotell.

När vi bilade runt 1998 runt i Europa upptäckte vi ganska snabbt att de flesta campingplatser inte hade tältplats och att de stängde 18.00. Fast de som inte hade tältplats tog in oss i alla fall.

 2012 var det sluttältat. Upali, vår kompis från Sri Lanka övertalade oss att åka till Sri Lanka på Kjells 60-årsdag. Det var vår första solsemester med flyg. Sen var det kört. Hädanefter blev det vintersemestrar i februari till varmare länder. Sommartid blev det Prag, Budapest och bilresor runt Sverige med hotell.

ROLIGT  SPRÅKMINNE

Ett minne från resa i Tyskland. Vi gick in på en restaurang vid campingen för att testa deras Matjesill det ingick snaps.    Vi beställde vår mat, maten kom men ingen snaps. Vi väntade och väntade. Till slut frågade Kjell på engelska "var är vår snaps"?     Svar-:  Ska ni ha den nu?      Självklart sa Kjell "den tar vi till maten".  Vi fick vår snaps.   Men, då hörde vi de som stod i bardisken som pratade på tyska om tokiga svenskar som vill ha snaps till maten, den tar man efteråt.  (vi hade berättat på engelska att vi var från Sverige) 
När vi bad om notan gjorde vi det på tyska och sa att maten var god och att sillen var lite annorlunda än den svenska.  De såg lite snopna ut när de förstod att vi även kunde tyska.